Coronacolumn 8 augustus 2020

ter gelegenheid van de opening van de nieuwe website

De hele wereld is besmet, het zal u niet zijn ontgaan. Met name “ouderen” lopen risico.

Zo wordt ons met ontsmette hand ingewreven. Maar wat niet wordt verteld: het risico loopt weer sterk terug als je maar oud genoeg bent! De mannelijke 95-plussers lopen zelfs minder risico dan de categorie mannen 25-29. Lieve honderdjarige, mag ik u uitnodigen zich te mengen onder de feestende jeugd in uw plaatselijke kroeg? Het kan gewoon, kijk maar naar onderstaande grafiek van het RIVM.

* bijzonder ook: de groep “niet vermeld” wordt hier gewoon vermeld

De ziekte woekert met name onder pensionado’s. Maar wat ik nog niet heb gelezen in de media: kan ik door de oversterfte al eerder met pensioen? Of moet hiervoor echt nog een 2e golf volgen? Waar blijven die cijfers en statistieken!

Ondertussen worden moslims uitgescholden als ze geen mondkapje op hebben, door dezelfde mensen die onlangs nog tegen gezichtsbedekkende kleding ageerden.

“De anderhalve meter” was de meest uitdagende regel, MET AFSTAND!

We werden opeens gedwongen om 1,5 meter afstand aan te houden. Ik kan wel zeggen: daar had ik moeite mee. Met name op de snelwegen. Het is bumperkleven in het kwadraat, er hoeft maar iets te gebeuren en je zit boven op je voorganger. Ook de bestuurder van de auto voor mij had moeite met onze anderhalve meter. Bij het einde van de afrit zag ik zijn bezwete gezicht en adviseerde hem om zich snel te laten testen.

Het aantal afgenomen tests is toegenomen.

Het aantal afgenomen tests is toegenomen, dat is gewoon Nederlands! Ik heb zelf geen test laten afnemen. Ik heb wel de beelden gezien!! Ze gaan ZO ver met een wattenstaaf je neus in dat ik denk: volgens mij kun je beter via het oor naar binnen! Da’s dichterbij.