Krad Statiegeld – zang
De beugelflessies:

Adje Rem – gitaar
Yep Steurkuit – bas
Giet van de Lugt – mondharmonica
Bertje van Bamel – drums
Vliezo von Trapp – keyboards

Krad Statiegeld gaat eindelijk digitaal met een drie liederig EP “30 JAAR EENZIJDIG (best of…1981 – 2011)”!
De titels beslaan een doorsnee uit het tot nu toe analoge leven van deze eenzijdige artiest.

Jaren hitloos als onderdeel van De Gure Types zet Krad in 1981 zijn eerste verstandige stap in dit leven door solo verder te gaan onder zijn eigen naam. Ondanks alle nauwelijks gespannen verwachtingen slaat hij ineens terug als de ontdekker van het reli-cabaret (ofwel cabarelie) dat inmiddels algemeen goed is geworden. De hoge meezingfactor die de akkoordenkeuze van kerkelijke liederen nou eenmaal in zich dragen, gecombineerd met kleinkunstachtige teksten blijkt een geniale greep.

De stap van hier naar het katholieke carnaval was voor de hand liggend en zo bungelt Krad niet veel later met zijn single Dirk de Hypochonder wekenlang onder in de tipparade van Radio IJmuiden Lokaal toen zij nog de illegale status had. Krad noemt het zelf zijn eerste ‘gauwe plaat’ omdat hij in tien minuten geschreven en opgenomen is!
Hij wint uiteindelijk met Dirk een Zilveren Carnafallus.

Zijn stem werd steeds vaker punt van discussie, Krad zegt hier over in een interview in de IJmonder Bode: ‘De meningen over de kwaliteit van mijn stem zijn verdeeld: ik vind hem prachtig maar de rest van de wereld vindt hem kut. Wel een beetje oneerlijk verdeeld dus.’

Eind 20e eeuw stort Krad zich volledig op het behalen van een tapvergunning en glijdt kompleet af.
Momenteel is Kradje dag en nacht dronken en zingt hij alleen nog gitzwarte Nederbloes.